Jeneratör setinin gücünün belirlenmesi bir uzmanlık işidir ve birçok faktöre bağlıdır. Bu konuda uzman mühendislerimizden yardım alabilirsiniz.
Katana jeneratörünüz için oluşabilecek, motor ve alternatör yedek parça taleplerinizde bizimle iletişime geçerek bilgi ve fiyat teklifi alabilirsiniz.
Jeneratörün bakımında çalışma sıklığı ve süresi, yük durumu, yağ-yakıt kalitesi, ortam sıcaklığı, gibi. bir takım faktörler bakım ve kontrol sıklığını artırmanıza gerektirebilir. Bakım, kontrol ve aşınan malzemenin (motor yağı, filtreler, antifriz, vs) zamanında değişiminden kullanıcı sorumludur. İlk 6 ay ya da ilk 50 çalışma saati sonunda (hangisi önce dolarsa), devamında her 12 ay sonunda ya da her 150 çalışma saati sonunda (hangisi öce dolarsa) yetkili servis tarafından yapılması gerekli bakımlar uygulanmalıdır. . Ayrıca operatör tarafından günlük, yağ, yakıt, soğutma suyu seviyesi kontrolü ile beraber 15 günde bir kez jeneratör 10-15 dk kadar çalıştırılarak yaği yakıti su sızıntısı ve anormal vibrasyon kontrolleri yapılmalıdır.
Katana ürünleri, parça ve imalat hatalarına karşı garantilidir. Garanti süresi ve kapsam detayları için satış temsilcinize danışınız.
Jeneratör setleri, en az haftada bir kez 10 dakika yükte test çalışması yaptırılmalıdır. Uzun süre kullanılmayacak ise depolama işlemi yapılmalıdır. Bu konu jeneratörün sağlığı açısından çok önemlidir ve mutlaka yetkili servislere yaptırılmalıdır. Uzun süreli depolama işleminden sonra devreye alma işlemi için de yetkili servisten yardım almalısınız. Bu konu garanti kapsamını da ilgilendirmektedir.
Her model jeneratör farklı bir takım aksam ve opsiyonlara sahip olabilir. Başlıca aksamlar şunlardır: -Motor -Alternatör -Radyatör -Şasi -Günlük yakıt tankı -Akü -Kontrol Panosu -Transfer Panosu
Jeneratör setinin etiketinde çalıştırılabileceği kategori (Standby, Prime) belirtilmiştir. Bu çalışma koşullarının üzerinde kullanmak şu problemlere neden olacaktır: -Motor ömrünün kısalması -Motorun aşırı ısınması -Motordaki aşınmaların artması -Alternatör sargılarının aşırı ısınması, izolasyon zafiyetlerinin oluşması -Yağlama yağının incelmesi ve yağ basıncının düşmesi
Jeneratör düşük yüklerde kullanılırsa motor ömrü kısalacağı gibi, ciddi hasarlar da gündeme gelebilir. Özellikle büyük güçlerde bu daha da önemlidir. Stand by jeneratörlerde izin verilen minimum yük toplam stand by gücün %30’u’dur. Jeneratör, yüksüz veya düşük yükte çalıştırılırs -Motor aksamlarında aşındırıcı hasar -Yağlama yağının seyrelmesi neticesi yağlama kalitesinin düşmesi -Beyaz duman -Egzoz ve hava emiş sisteminde yağ kaçağı, sıvı akıntısı -Silindir kapaklarında veya egzoz manifoldunda karbon birikmesi gibi sorunlar ortaya çıkabilir.